Spring naar inhoud

Groundtext #6 Meebrengen

Miel en de dweil. Sabine. Te Voet in de Stad. Hendrik Elie Vanden Abeele

“Miel, Morgen (dinsdag) kom ik weer om de (keukenvloer)-sanitair & zaal te doen. Ik kon hier geen dweil vinden, dus zal ik voor de zekerheid er eentje [zoz]” — ik weet wat hier het volgende woord is, en ik denk zelfs het te zien staan rechtsboven in spiegelschrift: meebrengen. Niet zo moeilijk. Ik denk zelfs dat er op de achterkant verder staat: “See you, Sabine”. Wel, beste Miel, je hebt in Sabine een toegewijde en vooruitziende poetsvrouw. Maar misschien is het geen professionele of betaalde poetsvrouw, het lijkt me eerder iemand die uit sympathie of spontane inzet een dienst wil leveren. Een echte poetsvrouw zou aan haar baas ook niet “See you” schrijven, denk ik. Wat mij verder in dit tekstje intrigeert is de status van het woord ‘weer’ in ‘morgen kom ik weer’. Is het ‘weer’ zoals in ‘ik kom opnieuw, ik kom nog eens’? Of is het ‘weer’ zoals in ‘ik kom terug’? Ik denk het laatste (in de zin van ‘ik ben hier vandaag geweest maar ik ga onverrichter zake terug naar huis, en kom morgen terug, met dweil’), en dat klopt beter met mijn aanvoelen dat het hier niet om een professionele relatie gaat. Enfin, Sabine, dank voor je schrijven!

Jawel: ‘onverrichter zake’, zo staat het in Van Dale. Twee erren en twee woorden.

Leuven, Weet niet meer waar maar ’t was op straat, Weet niet meer wanneer maar ’t is nog niet lang geleden.

Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: