Spring naar inhoud

Wetsvoorstel doodrijders

Geen vijf jaar maar drie jaar gevangenisstraf voor doodrijders in het verkeer. Zo luidt het wetsvoorstel van regeringspartij Open VLD. ‘Wij zijn verbaasd’, zegt het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid. ‘Dit roept veel vragen op.’

De Standaard, 13 januari 2015

Een wetsvoorstel van tweeOpen VLD-Kamerleden om de maximumstraf bij onopzettelijke doding in het verkeer te verlagen van vijf naar drie jaar, heeft de storm van kritiek die het over zich heen kreeg, niet overleefd. Sabien Lahaye-Battheu en Carina Van Cauter “hadden nooit de bedoeling verkeersslachtoffers te schofferen” en trekken het voorstel weer in.

De Redactie, 13 januari 2015, 11u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: