Spring naar inhoud

Internaat & Internet

Salons Georges. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Het Hogeschoolplein te Leuven in het liefste en zachtaardigste sneeuwtapijtje dat je ooit gezien hebt — enkele uren later was alles alweer verdwenen. Let op het nog onbetreden voetpad rechtsvoor. Rechtsachter de ‘Salons Georges’: nu misschien een goede naam, maar in de jaren tachtig heb ik drie jaar lang op internaat uit hun aluminium bakjes middagmaal gehad, en dat was afgrijselijk. Linksachter vier woningen uit 1866, oorspronkelijk alle vier witgekalkt — dat was ongetwijfeld om mooi te accorderen met verse laagjes sneeuw.

Ik bedacht me net dat ik op internaat geen internet had. Het woord ‘internet’ bestond al wel, maar we kenden het niet, laat staan dat we wisten wat het betekende of zou gaan betekenen. Een mooie titel voor deze bijdrage, dat wel.

Leuven, Hogeschoolplein, 2 februari 2015, 7u46, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: