Spring naar inhoud

Geel, blauw, rood

Achmea Leiden. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Naast het station Leiden Centraal staat sinds 2011 dit bijzondere kantoorgebouw, 35.000 vierkante meter groot, met nog eens 10.000 vierkante meter parking ondergronds. Hier is de (zorg)verzekeraar Achmea gevestigd — een grote co-operatieve holding waar ongeveer de helft van de Nederlandse huishoudens op een of andere manier mee te maken heeft. De panelen in geel, blauw en rood zijn natuurlijk een eerbetoon aan de kunstbeweging De Stijl die bijna honderd jaar geleden (in 1917) te Leiden werd opgericht door ondermeer Theo Van Doesburg en Piet Mondriaan.

Leiden, Dellaertweg, 8 februari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: