Spring naar inhoud

Wandelafstand

Apotheken. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Hoe ver is dat: wandelafstand? Deze twee apotheken in Leuven verhouden zich tot elkaar zoals chocolade-winkels in Brugge: op een boogscheut of een steenworp van elkaar. Je zou denken dat dat zware concurrentie is, maar ik vermoed dat het met apotheken net zo is als met die praline-winkels: hoe meer er zijn, hoe meer er verkocht wordt. Iemand moet eens onderzoeken of het misschien zo is dat er veel apothekers zijn omdàt er veel chocoladewinkels zijn…

Leuven, Leopold Vanderkelenstraat, 4 februari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

In België zijn er ongeveer 5000 apotheken. Dat is 1 apotheek per 2200 inwoners (info Algemene Pharmaceutische Bond). Dat is veel naar internationale normen, maar met de apotheek op de hoek van mijn straat ben ik toch zeer tevreden, dus blijf er af. Ik zeg dat niet zomaar: een apotheek heeft bijvoorbeeld ook een sociale functie — die de sneller en vluchtiger geworden postbode en de zo goed als verdwenen wijkagent of melkboer niet meer (kunnen) vervullen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: