Spring naar inhoud

Groundtext #14 Steunkousen en zo

Steunkousen. Op reis. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Checklist voor iemand die op reis gaat. Als je al veel nagedacht hebt over wat je gaat meenemen, en als je ook al aan voorgekauwde lijstjes nog allerlei persoonlijks hebt zitten toevoegen, dan is het op straat verliezen van dat lijstje (dat blijkbaar nog niet eens in het aangevinkte stadium is geraakt) geen prettige zaak. Mevrouw, als je dit leest: hier toch al de helft van je lijstje terug. Maar ach, ze is wellicht al lang vertrokken, met een ander lijstje. Zou ze iemand gevonden hebben om de planten te gieten? Heeft ze stekkers mee? Steunkousen? Heeft ze nog op tijd nekhaar en oksels kunnen scheren? Een loep en een bril (twee maal) voorzien? De inlegkruisjes toch ook mee? Net zoals de beetplaat, talk en gellac? Ook de hele medicatie-rimram op zak: Imodium, Paracetamol, Perenterol, zuurstofwater? Je voice-mail aangepast?

Bizar lijstje hoor, want wie heeft nu een rekenmachine en ijsblokzakjes mee in de reistas? Er staat ook twee maal het woord ‘halssnoer’ op, wat ik een vreemd woord vind om te gebruiken. De mijzelf opgelegde regel dat ik ‘groundtext’ niet aanraak of manipuleer, vond ik in deze bijzonder lastig en jammer. Wat staat er op de andere kant? Wat voor moois heb je nog allemaal meegenomen, jij reiziger zonder koortsthermometer en slaappilletjes, maar met after-shave en puffer! Ik wil het weten.

Leuven, Redingenstraat, 29 januari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: