Spring naar inhoud

Plakkatief #4

Zo moet het dus niet. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Nooit gedacht dat ik nog reclame zou maken voor ‘Gemeentelijke Administratieve Sancties’, in de volksmond (via de politiek en de media dan wel) zo onhygiënisch GAS-boetes geheten. (Beste mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn: laat het ons op GA-sancties houden, want wat is een sanctie-boete? Dat is toch een onmogelijke combinatie? Een sanctie kan een boete zijn, en een boete is een sanctie, maar een sanctie kan ook iets anders dan een boete zijn. Ja sorry hoor, maar een beetje taalhygiëne mag je toch verwachten wanneer nieuwe begrippen worden gelanceerd/gebruikt?) Deze actie kan ik erg appreciëren. Omdat het de eerste en enige keer is dat ik deze sticker in de stad ergens zie, heb ik niet de indruk dat het veel, wel, indruk zal maken…

Wat mij betreft mag hier nog een vijfde verbod aan toegevoegd worden: braken. De eerste maandagochtend na de vakantieweek na de blok (dus vorige maandag, hier te Leuven) kon je bijna geen straat in de binnenstad betreden zonder ergens een flinke, brokkige braakplas op de stoep te moeten ontwijken. Disgusting!

PS De site http://www.studentveiligheid.be lijkt niet te bestaan.

Leuven, Sint-Antoniusberg, 16 februari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: