Spring naar inhoud

Verhelderend

Straatverlichting. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Sfeervolle foto, niet? Dit is langs de Kapucijnenvoer te Leuven, heel recent heraangelegd. De Voer is er opengelegd, er zijn bankjes en er is gras, en ook veel leuningen langs het water. Mooie inspanning, dat is zeker. De straatverlichting lijkt hier vanwege het fotografisch procédé een beetje karikaturaal, maar toch zit het dicht tegen de werkelijkheid aan: heel veel licht onder de lamp zelf, enkele meters verder is het al veel donkerder. Een beetje een merkwaardige keuze, vind ik, maar misschien is dit wel minder lichtvervuilend? Ik weet het niet goed. Nog een eigenaardigheid van deze straatverlichting is, dat men het systeem met aan de gevel bevestigde lampen verlaten heeft, en om de zoveel meter een paal op de stoep heeft gezet. Toch ook een beetje merkwaardig, vind ik. Zou dat niet veel duurder zijn? En bovendien: waarom weer een paal op de stoep? Ik begrijp dat niet goed. Foto hieronder laat niet alleen de jammere versmalling van de stoep zien (nota bene net naast een voordeur — je zal maar met zo’n paal aan je deur zitten), er blijkt nog iets anders aan de hand. Omdat de palen op sommige plaatsen hoger zijn dan de dakgoten van de huizen, heeft men bepaalde palen (sic) niet helemaal loodrecht gezet. Wie bedenkt toch zo’n dingen? Waar is de Schepen van Esthetiek in het Stadsbeeld?

Verlichtingspaal. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Vanden Abeele

Leuven, Kapucijnenvoer, 13 januari 2015 en 22 februari 2015, Foto’s Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: