Spring naar inhoud

Zebrafoon #3 Dubieus

Zebrapad. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Officieel is dit geen zebrapad (meer). Dus dat de verf enigszins afgesleten is en dat er een fietspad-afschermings-bubbel in de weg ligt, is absoluut geen issue. Het Leuvense stadsbestuur heeft met de invoering van zone 30 beslist dat zebrapaden overbodig zijn geworden: aangezien de auto toch niet meer sneller dan 30 kilometer per uur rijdt, zelfs nog met moeite 20 per uur, hebben voetgangers voortaan alle comfort en veiligheid bij het oversteken. Wel even wachten tot iemand gewillig is te stoppen, ook in de andere rijrichting, want voorrang heb je niet, als voetganger.

Er zijn wel wat uitzonderingen op het geen-zebrapaden-meer voornemen van het bestuur. Zo wil men aan scholen nog wel een zebrapad behouden. Op deze plek is men voor het gemak even vergeten dat een muziekschool ook een school is. Geen probleem: ik zal voor de veiligheid mijn kind wel met de auto naar de muziekschool brengen, tot aan de voordeur als het even kan. Geen makkie, met al die fietsers/voetgangers die in de weg rijden/lopen.

(Sorry, had een aanval van cynisme.)

Leuven, aan de muziekschool, 28 februari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: