Spring naar inhoud

U-boom #1 Doorbomen

Boom. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Over bomen in de stad kan ik een boom opzetten. Ik weet het, ik weet het, dat was een beetje flauw. Ik wou maar zeggen dat ik over bomen in de stad nogal kan doorbomen. Dit wat je hier ziet vind ik echt fantastisch: het hele huis ging tegen de vlakte, het gat wordt nieuw ingevuld, hoogst waarschijnlijk hoger dan wat er stond (kijk naar de huisafdruk links en rechts, je zou zot zijn om als bouwheer niet tot de hoogte van je buren op te klimmen). Er is ook al een put gegraven, er komt een nieuwe kelder of zo. Maar je ziet ook de tuin en de rondomrond tuinmuur, en dik en parmantig omnipresent in het midden daarvan deze prachtige, statige boom met zijn stugge stoere stam. Bomen zijn om U tegen te zeggen. Daarom heet deze nieuwe categorie U-boom.

Gent, Kortrijksesteenweg, 3 maart 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

1 antwoord »

  1. Slim ook van die bouwer, want straks als de blaadjes weer terug zijn zullen de pottenkijkers één straatje verder verdwijnen achter een muur van groen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: