Spring naar inhoud

Plakkatief #8 Diervriendelijk vlees

2015-03-09 13.48.48.jpg diervriendelijk vlees af

Beetje een merkwaardige term: ‘diervriendelijk vlees’. Bij ‘kindvriendelijk speelgoed’ is het speelgoed vriendelijk en veilig voor het kind. In het geval van diervriendelijk vlees zou dan het vlees vriendelijk zijn voor het dier. Toch lichtjes een ander accent, lijkt me. Maar goed, we begrijpen het. Voor vlees moet een dier dood. Punt. Dan zijn we dus niet zo vriendelijk voor dat dier, dat is waar. Ik denk overigens dat we niet willen weten hoeveel dieren we dagelijks vermorzelen: door te stappen, te fietsen, met de auto te rijden — of met de trein. En zouden er mensen bestaan die nog nooit een mug doodgeklopt hebben? Misschien wel, er zijn er alleszins die geen vlieg kwaad doen!

Gent, Kortrijksesteenweg, 9 maart 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: