Spring naar inhoud

Philicorda in het ziekenhuis

Philicorda. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Als deel van een soort Urban Exploring vandaag in de kapel van het oude Sint-Rafaël ziekenhuis te Leuven terechtgekomen. Nog in gebruik, die kapel, maar anderzijds in de wijde omtrek geen levende ziel te bespeuren, en bovendien in een gebouw waarvan vele verdiepingen alvast leeg staan met het oog op de sloop die er binnen enkele jaren zit aan te komen. Dit prachtige Philips-orgeltje uit de jaren zestig gefotografeerd: een Philicorda. Stekker zat nog in, zoals je ziet, maar er kwam niets uit. Dan maar een YouTube-organist gezocht die ons een demonstratie kan geven:

Leuven, Brusselsestraat, 15 april 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: