Spring naar inhoud

Schilderij

Geverfd. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

De Leuvense binnenstad werd afgelopen weken opgefleurd door een ploeg vrolijke schilders die de palen van verkeerslichten een nieuw couchke rood/wit hebben gegeven. Eerst het rood, met het plakkaatje ‘Opgepas Juist Gevervd’, en een week of wat later ook het wit, met het plakkaatje ‘Aandacht Schilderij’. Mooi! Ik vind het ook erg leuk dat de Stad Leuven om één of andere reden altijd geweigerd heeft zich aan de richtlijn geel/zwart te houden wat verkeerslichtpalen betreft. Misschien speelt het wel mee dat rood en wit de Leuvense kleuren zijn? (Zoals het, dixit Johan Sauwens, ook ‘een vorm van territoriumafbakening’ bleek te zijn dat hij de officiële kleuren van verkeerslichtpalen heeft veranderd van rood/wit naar zwart/geel.) Ik hou er wel van. Van schilderijen, bedoel ik.

Schilderij. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Bericht onder auspiciën van vaste lezer Stratton Bull.

Leuven, Vesaliusstraat en Geldenaaksebaan, 16 april en 22 april 2015, Foto’s Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: