Spring naar inhoud

Neen op z’n Grieks, ja!

Oxi. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Een bewoner van een huis(je) aan de Schapenstraat te Leuven had de uitslag van het Griekse referendum voorspeld. Bij wijze van spreken.

Intussen denk ik altijd maar terug aan dat ene essay van Hans Magnus Enzensberger. Het had, denk ik, de titel ‘Ach, Brussel’ en het stond in het Nieuw Wereld Tijdschrift — dat bestaat nu niet meer. Enzensberger, utopist maar ook een beetje visionair, voorspelde daarin dat ooit Europese volkeren tegen Europa in opstand zouden komen. Wel, vandaag is dat gebeurd. Ik vind dat ze gelijk hebben. En vooral: ik vind dat we de laatste tijd het ware gelaat van Europa hebben gezien: koel, hard, ver weg — en ontstellend onmachtig. Eén lichtpuntje: die Europese ministers spreken allemaal dezelfde taal! (Die van het geld namelijk.)

Excuseer mij deze ietwat politieke zijsprong.

Leuven, Schapenstraat, 4 juli 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: