Spring naar inhoud

Betredend overtredend

Verboden de grasperken te betreden. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

“Ik lig languit in het gras, en ik denk aan niets.”

Het is een deuntje dat al sinds mijn tienerjaren in mijn hoofd zit, met tekst en melodie dus, maar ik weet niet meer waar het vandaan komt.

Daar in de verte ligt een vrouw languit in het gras. Ze heeft niet gezien dat het in de Kruidtuin te Leuven not done is om daar zo te gaan liggen. Het mag niet, het is verboden, en ik ben daar ooit getuige geweest van een langdurige en heftige discussie tussen een tuinman en een vrouw, net over dat betreden van het gras.

Anderzijds: als de Kruidtuin-mensen overal beelden in het gras zetten, dan wil je er misschien ook dichtbij languit gaan. Enfin, ik hoop maar dat die vrouw ervan genoten heeft. Want languit in het gras liggen, en aan (n)iets denken: wat gaat daar boven?

Leuven, Kruidtuin, 10 augustus 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: