Spring naar inhoud

Boozy #27 Jupiler Blue

Booz #27 Jupiler Blue. Leuven, Kapucijnenvoer, 2 februari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele. Te Voet in de Stad

Ik heb het volgens mij één keer gedronken, en het onmiddellijk geklasseerd bij de zovele bieren die te afschuwelijk zijn om te drinken. Nochtans is er een goed aspect aan, namelijk dat het een laag alcoholgehalte heeft. Maar voor de rest: afgrijselijk slecht. Ook al is België dan een van dé bierlanden wereldwijd, ik denk dat er geen enkel ander land te vinden is waar zo veel verschrikkelijke bieren gebrouwen worden. Denk bijvoorbeeld aan de ronduit wansmakelijke limonade-achtige varianten op Hoegaarden: de Rosée en de Citron. Ik ben niet helemaal zeker dat die nog gemaakt worden, maar indien wel: aaaaaaaaaaaaaargh!

“Jupiler Blue is een variant op Jupiler en werd in 2006 geïntroduceerd. Deze variant heeft een lager alcoholgehalte van 3,3%, maar behoudt toch de smaak van de originele Jupiler. De variant is bedoeld voor ogenblikken waarop de consument zin heeft in een pilsje, maar de alcohol vreest, zoals tijdens de lunch of bij karweitjes.” (Wikipedia)

Leuven, Kapucijnenvoer, 2 februari 2015, Foto Elie Henri Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: