Spring naar inhoud

Nicotiana #10 KKK

Nicotiana #10 Marlboro. Leuven, Schapenstraat, 24 januari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele. Te Voet in de Stad

Marlboro hebben we hier al eens een keertje gehad, en het mag niet lijken alsof Te Voet in de Stad reclame zit te maken voor sigaretten. Maar met deze foto in deze positie zie je, met enige goede wil, een rode ‘K’. Omdat die, eveneens met goede wil, drie keer op de verpakking voorkomt, werd wat de vormgeving van Marlboro betreft, vaak gesuggereerd dat zich hier banden met de Ku Klux Klan laten zien. Zeer waarschijnlijk een zogenaamde urban legend. Maar met die blanke Amerikanen weet je maar nooit. Of is dat racistisch?

Leuven, Schapenstraat, 24 januari 2015, Foto Elie Henri Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: