Spring naar inhoud

Boozy #28 Taurine

Booz #28 Carrefour Taurine drink. Leuven, Kapucijnenvoer, 2 februari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele. Te Voet in de Stad

Het valt me op dat veel van de op straat achtergelaten lege drankblikjes van het eerder obscure genre zijn. Energiedrankjes, meestal. Zo ook dit Carrefour Psychik ding, dat naar het schijnt een soort Red Bull na-apertje is.

O ja, Taurine? Een aminozuur (ook al wordt betwist dat het volledig tot die categorie mag gerekend worden). De mens maakt het aan in zowel de lever als (in mindere mate) de hersenen. Een volwassen mens heeft ongeveer 1 gram taurine per kilogram lichaamsgewicht in het lichaam. Jawadde. Dat is al een heel handjevol. Enne: normale mensen hebben in normale omstandigheden geen extra inname van taurine nodig. Baby’s kunnen het zelf nog niet zo goed aanmaken, daarom krijgen ze er flink wat van binnen met de moedermelk, en daarom wordt het ook aan zuigelingenvoeding toegevoegd.

Wat je toch allemaal niet leren kan op straat!

Leuven, Kapucijnenvoer, 2 februari 2015, Foto Elie Henri Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: