Eén van mijn allergrootste favorieten in mijn bescheiden verzameling Groundtextjes. Blij dat de dag gekomen is dat ik dit kan publiceren.
Het fragmentaire schrijven (geen enkele letter met een andere letter verbonden), het streepjesonderlijnen van ‘Colruyt’.
De heerlijke spellingsdingetjes, zoals Wisky, Kofie, Chocolat, Boullon en Diepvies. Oké, Brocoli is ook niet juist maar daar blijf ik eerlijk gezegd ook altijd nog een beetje aan twijfelen.
(Zij-ideetje: we introduceren de spelling ‘-1’. De min-1-spelling houdt in dat je een woord juist spelt, maar altijd één letter weglaat. Hendik, bijvoorbeeld, maar ook polood, zwemboek, luidspeker en vleugelpino.)
De hoeveelheid alcohol: Cava, Wisky, Cognac, Rode wijn + witte.
De specifiëringen zoals Zeep maar dan Sunlight, en Azijn maar dan voor Vis (misschien wordt hier visolie bedoeld?), Koffie maar van Senseo, Bloem maar dan ‘zelfrijs’, Bakvetstof maar van Alpro, en Olijfolie maar dan uit Kreta.
En zo’n bijzonderheden als ‘Mieriks’ en ‘Vim’. Ah, Vim! De voorloper van Cif. ‘Vim schuimt en kan niet krassen’ — maar dat bleek toch niet honderd procent naar waarheid. Op de markt gebracht in 1904 door de gebroeders Lever. Jawel, die van de firma die in 1930 dankzij de fusie met Margarine Unie veranderde in ‘Unilever’.
Mooi dus ook dat ‘Sunlight’ en ‘Vim’ naast elkaar staan — oorspronkelijk alle twee producten van de gebroeders Lever.
Hoe het enige fruit ‘Citroenen’ is.
En hoe er dan vooral ook even in de ‘diepvies’ moet gekeken worden.
En je bent de choco aan het vergeten hé.
Zalig!
Onze dag is goed begonnen.
Leuven, 8 juni 2015, Foto Elie Henri Vanden Abeele