Spring naar inhoud

Groundtext #201 Breinbreker

groundtext-201-nice-ijs-leuven-parijsstraat-8-april-2016-foto-hendrik-elie-vanden-abeele

Geen gemakkelijk papiertje. ‘Sol’, ‘+DV’ en ‘1 Nice ijs’. In Huldenberg is er een ijssalon met de niet onaardige naam ‘nICE’. En wat een ‘sol’ is weet ik wel, maar dat is wellicht niet wat hier bedoeld wordt. Het is ook afkorting voor (o help) Schoolonline. Of het is ook de naam voor een zonnedag op Mars. Met DV kunnen we ten slotte alle richtingen uit. Ik ga voor Devoll, een district in de Albanese prefectuur Korçë. Dus: dit papiertje is van een scholier die van ijs houdt, en wiens ouders iets met de Albanese maffia hebben.

De Albanese georganiseerde misdaad heeft zijn wortels in de ‘fis’, wat ‘bloedverwantschap’ betekent. Voilà, als het met ‘fis’ te maken heeft (fa kruis, voor de muzikale vrienden), dan heeft het ook met ‘sol’ te maken (g, voor de vrienden).

Nice Ijs. Leuven, Parijsstraat, 8 april 2016, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: