Spring naar inhoud

Groundtext #208 Liefste Lies

groundtext-208-liefste-lies-leuven-pater-damiaanplein-25-april-2016-foto-hendrik-elie-vanden-abeele

Lies is er wel een beetje onzorgvuldig mee omgesprongen, dan. Een verjaardagskaartje van lot-, kot-, of jaargenoten zomaar op straat achterlaten! Of is dit nooit tot bij Liefste Liese geraakt? In elk geval, Liezeke: You Only Live Once, en ook: We Are Fucking Awesome.

De voltallige redactie van Te Voet in de Stad wenst zich te verontschuldigen voor het voorlaatste woord van de vorige alinea. Die WAFA heeft nog een paar andere betekenissen, trouwens. In het Arabisch betekent het dat men je mooi vindt. In sommige middens (zeilers die zich ergeren aan zeilers die gevaarlijk doen tijdens het zeilen) staat het voor Wind Assisted Fucking Assholes (sorry, sorry!). Dus we laten een beetje in het midden wat die vrienden van Lies aan Lies te zeggen hebben. Over de World Association of Floral Artists zal ’t wel niet gaan, en ook niet over het Palestijnse nieuwsagentschap WAFA.

Om nog even op YOLO terug te keren: je kunt dan wel zeggen dat je maar een keer leeft en dat je de dag moet plukken, maar helaas wordt de term ook gebruikt in een minder prettige context, namelijk wanneer (vooral) jongeren mekaar aansporen tot het doen van dingen die je anders niet zou doen of durven, ook als het gevaar oplevert.

Iemand met een voorzichtige natuur zou eerder zeggen: je leeft maar een keer, dus let een beetje op. De redactie van Te Voet in de Stad is meer van die strekking. Braaf, veilig, rustig.

Te voet dus.

Groundtext #208 Liefste Lies. Leuven, Pater Damiaanplein, 25 april 2016, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: