Spring naar inhoud

Groundtext #241 Management Te Voet

groundtext-241-management-by-walking-around-heverlee-geldenaaksebaan-20-september-2016-foto-hendrik-elie-vanden-abeele

Iemand heeft management-les gevolgd. Ik vrees dat ik tot de management-sceptici behoor: er wordt veel over gepraat en er worden allerlei al dan niet dure termen bedacht, maar alles staat of valt met de kwaliteit van twee dingen in je bedrijf: hoe goed is de interne communicatie, en hoe goed is je sanitair? Als die twee dingen in orde zijn, gaat al de rest vanzelf.

Niettemin: wat een interessante letterwoorden staan hier op dit cursusblad. Mijn absolute favoriet staat bovenaan: MBWA. Ofte Management by Walking Around (zo staat het op dit blad, maar gebruikelijker is Management by Wandering Around). Het gaat erom dat ‘de baas’ ongestructureerd rondloopt en daardoor, net zoals de boer, op zijn zaak let. Hoe eenvoudig kan het toch zijn? Dus jongens en meisjes, vergeet die Management School! Hou al dat geld in je zak, en ga voor het eenvoudigste en meest effectieve totaalproject: Te Voet in het Bedrijf!

Groundtext #241 Management By Walking Around. Heverlee, Geldenaaksebaan, 20 september 2016, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: