Spring naar inhoud

Eerste sneeuw 2014

Te Voet in de Stad Hendrik Elie Vanden Abeele

’t Is stil in de stad wanneer de eerste sneeuw valt. Dit is de zaterdag tussen Kerst en Nieuw van het jaar 2014. Het is negen uur ’s avonds, en ik maak nog een ommetje, een paar blokken. De stad is Leuven. Veel studenten zitten nu warm thuis, hopelijk studeren ze, want binnen enkele weken moeten ze examens afleggen. De stad is stil. De sneeuw smelt, of net niet, blijft toch even hangen op de daken en de auto’s, op de zadels van de fietsen. Later in de nacht gaat het vriezen. Nu is alles nog nat, morgenochtend eerder glad. Het afgelopen jaar wordt mogelijk het warmste jaar ooit gemeten. Dat zou je met dit weer heel even niet goed kunnen geloven. Als de eerste sneeuw valt, zijn al onze zorgen voor even vergeten.

Leuven, Heilige Geeststraat, 27 december 2014, Hendrik Elie Vanden Abeele.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: