Spring naar inhoud

De gevallen engelen van de vrijdagnacht

De gevallen fiets. Te Voet in de Stad Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Je hebt vrijdagmarkten en vrijdagnachten. Op de vrijdagmarkt laat je je fiets beter thuis. Een markt is iets om te voet te doen. Op een vrijdagnacht zet je je fiets ook beter binnen. Want om een of andere reden is de vrijdagnacht (toch zeker hier in Leuven) de nacht waarin leukerds het leuk vinden fietsen omver te gooien. Soms bij bosjes. Als ik op zaterdagmorgen traditioneel mijn koffietje ga nemen bij Onan in de Parijsstraat, dan vind ik onderweg talloze dwarse fietsen op mijn weg. Het zijn de gevallen engelen van de vrijdagnacht. De engelachtigen van de vroege zaterdag helpen ze weer recht.

Leuven, Bankstraat, 3 januari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: