Spring naar inhoud

De Dikzak is Gauw Weer Weg

Half op de stoep. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Vanden Abeele

Ik zie het met lede ogen aan, hoe sinds enkele jaren de auto’s steeds dikker worden. Je doet maar hoor, maar ik hou er niet van. Het is lelijk (vind ik) en het komt arrogant over (vind ik), maar vooral: die auto’s zijn gewoon te dik (dat is zo). De obesitas-auto kan wel tellen als metafoor voor onze over-sizede tijd. Heb je zo’n auto? Gooi hem weg! Ruil hem voor een boodschapenkarretje. Of ga minstens met je vier wielen op de straat staan, en niet zo eventjes doodleuk half op de stoep. Maar misschien, meneer (schat ik), staat die GWW voor Gauw Weer Weg? Allee dan, ’t is goed, voor deze ene keer!

Leuven, Kapucijnenvoer, 4 januari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: