Spring naar inhoud

Oude doos

Oude doos met Lada en klakkenman. Foto Hendrik Vanden Abeele voor Te Voet in de Stad.Je zou denken: ha, een foto uit de oude doos. Leuven in de jaren zeventig. Maar dan zouden er veel meer auto’s te zien zijn. Dus neen, het is een foto van nauwelijks enkele uren oud. De bejaarde Lada op de voorgrond (een oude doos, dus) is van de Hongaarse marktkramer die op zaterdag in de Brusselsestraat Kürtőskalács verkoopt, een ‘zoete toren’ uit Transsylvanië. Met die passerende klakkenman er bij (ik behoed me er voor hem een oude doos te noemen), en een vintage-ingreep op de alreeds licht onscherpe foto beleven we heel even een flashback naar enkele decennia geleden. Een foto uit een zolderse doos.

Leuven, Grote Markt, 10 januari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: