Spring naar inhoud

Een friet

Frisdranken. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Een restaurant in een straat waar ik vaak kom. Let op de zinsconstructie: het is niet het restaurant waar ik vaak kom. Op de achterkant van dit bord staat iets over een driegangenmenu en hoe je aan het eind naar het dessertenbuffet mag. Althans, dat dacht ik altijd toen ik ‘dagdesserten’ zag staan — meervoud. Nu ik ook deze kant van het bord zie besef ik dat dat wishful thinking moet zijn: de schrijver van dit plakkaat heeft de kwestie meervoud/enkelvoud in het Nederlands nog niet helemaal onder de knie. Ik durf er niet goed aan denken wat dat betekent voor die ‘frieten’ die je krijgt.

Leuven, Parijsstraat, 15 januari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: