Spring naar inhoud

Groundtext #13 Gini I Love You

Gini. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Een gezelschap van 24 personen gaat even iets drinken op de Oude Markt in Leuven. De ‘langste toog van Europa’, weet je wel, en ik weet nooit goed of we daar eigenlijk trots op moeten zijn. Des te interessanter is dit bierviltje, waarop een ober de bestelling heeft genoteerd.  Meer dan twee derde van dit gezelschap houdt het alcoholvrij. Een professionele ober, denk ik, want hij/zij heeft duidelijk al wel eerder een bestelling opgenomen. C staat voor Cola, en CL voor Cola Light. SPAR is dan natuurlijk Spa Reine. Precies de helft van de groep drinkt Gini. Daarom denk ik dat dit mogelijk een jong-vrouwelijk gezelschap is, want voor zover ik het kan weten is Gini bij hen het populairst. Eén afkorting kan ik even niet thuisbrengen: TRQ. Iets Turquoise-achtig? De rechterkant van het viltje is de alcohol-categorie: twee Bacardi’s, één Gin, één Cointreau, één Bailey’s. Ook de aanwezigheid van Bacardi en zoete likeuren is mogelijk een indicatie dat dit om een vrouwelijk gezelschap gaat —maar ooit zal misschien blijken dat het een groep (zeer mannelijke) wielertoeristen betreft. Of wat denk je?

Leuven, Oude Markt, 27 januari 2015, 16u13, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: