Spring naar inhoud

Nummertje-trek #68 Gas zonder boete

Gasleiding. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Op nummer 68 woont iemand (of heeft ooit iemand gewoond) met een zekere onrust over de aldaar aanwezige gasleiding. Veiligheid eerst, zal die persoon gedacht hebben, dus ik schilder een dikke vette G op mijn gevel, inclusief richtingaanwijzer. Beetje overdreven, lijkt me, maar je kunt er niet naast kijken. Hier alvast geen Gas-ongelukken. (Hoewel, volgens mij staat de komma op het officiële waarschuwingsplakkaatje verkeerd: die gasleiding kan toch niet 8 meter voor de gevel liggen? Het gaat vermoedelijk om 80 centimeter …)

Leuven, Constantin Meunierstraat (?), 11 januari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

4 antwoorden »

  1. Inderdaad, Stratton, was niet moeilijk te vinden: In 1996 werd de buurt opgeschrikt door een zware gasontploffing. Een citaat uit Veto uit die tijd: “Vorige week woensdagavond maakte een gasontploffing een volledig huis in de Constantin Meunierstraat met de grond gelijk. Doordat de inwoners afwezig waren vielen er geen doden. Wel werd een twintigtal mensen gewond door rondvliegend glas en brokstukken. Van een aantal omliggende panden sneuvelden de ramen, en de woning, die net naast het getroffen huis gelegen is, zal wellicht afgebroken moeten worden. De materiële schade van de explosie wordt voorlopig geraamd op maar liefst vijftig miljoen frank.” (bron erfgoedcelleuven.be http://www.erfgoedcelleuven.be/images/filelib/9242SHNIEUWKWARTIERwebversiedef_2450.pdf — net onder dit citaat wordt ook Paul Van Nevel van het Huelgas ensemble genoemd, die nog in de Constantin Meunierstraat heeft gewoond.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: