Spring naar inhoud

Meer dan 100 miljoen

Mobileschool. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Vanden Abeele

De wereld heeft idealisten nodig, zoals die van mobileschool.org, een Belgische organisatie die zich inzet voor straatkinderen. Volgens Wikipedia leven er wereldwijd 100 à 150 miljoen kinderen op straat — en dat is niet in de stijl van ‘te voet in de stad’. Ik weet dat het heel naïef klinkt, maar so what: ik kan er niet goed bij hoe het mogelijk is dat wereldwijd 1700 miljard dollar per jaar gespendeerd wordt aan ‘defensie’ (over deze ontstellende cijfers, zie hier), terwijl er bijvoorbeeld een paar honderd miljoen kinderen in extreme armoede leven, zonder kansen.

Leuven, Parkstraat, 3 februari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: