Spring naar inhoud

Plakkatief #5 Bestickerd

Sticker. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Een van de motto’s van de Vlaams Belang Jongeren (‘Een andere jeugd, een ander ideaal!), zedig overplakt door een sticker van de Antifascistische Actie Leuven (‘Leuven hates racism’).

25 jaar Koninklijke Racing Club Genk. Dat is dus 1988-2013, als ik goed kan tellen. In 1988 werd inderdaad uit een fusie van Waterschei en Winterslag een nieuwe voetbalclub geboren.

Drie stickers van Loewej’s Finest Thom&Berry’s DJ CREAMmm. Persiflage van het logo van Ben&Jerry’s. Geen verwijzing naar Thomas Berry, een inmiddels overleden Amerikaanse priester die ondermeer een ‘deep ecology’ propageerde. Die Thom & Berry’s is, als ik het goed heb, een Tessenderlose DJ.

Iets met ‘Working Class’; iets met ‘Leuven Centraal’; een half weer afgetrokken sticker ‘Malinwa’ (dat hebben die van Genk gedaan natuurlijk); iets omtrent ‘Team Raph’ (studentenvertegenwoordiging of zo?); verschillende half verdwenen stickers, waaronder een Musti-achtig figuurtje dat ‘Wij willen alles!’ roept; ook een halve sticker van nog eens ‘Leuven hates racism’; Een ‘Drugh! Genk’ sticker waarvan ik niet kon achterhalen waarover het gaat, maar waarbij ik wel ontdekte dat er in Genk enkele jaren geleden een groots seks&drugs-netwerk is opgerold waarbij mannen aan crack verslaafde meisjes verhandelden; iets met ‘Merg’ — niet helemaal zeker of misschien ‘Merge’ bedoeld wordt; iets van ‘Le Cirque du Platzak’, since 2011; iets met de naam ‘Pinnacle’ — erg populaire naam voor organisaties en bedrijven, van fietsenmakers tot vodka-stokers.

Ten slotte ook nog UE, ofte Uber Ego, tot drie keer toe. Geen idee waar dat voor staat. Het zal wel niet om de twitter-account gaan van ene Uber Ego, met 64 volgers?

Enfin, ieder zijn recht van spreken en plakken, maar ik ben misschien nogal ouderwets voorstander van een nette stad. Stickers? Dat is meer iets voor op je boekentas, je broodtas, je fiets, je auto, je voorhoofd, je achterwerk — alles wat met ‘je’ begint dus.

Leuven, Parijsstraat, 28 februari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: