Spring naar inhoud

Niet slechter af dan toen

Gent Sint-Pieters, werken. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Vandaag, anno 2015, ben ik partijvoorzitter en ben ik zeker niet slechter af dan toen — ik hoef zelfs de trein niet meer te nemen.

Wouter Beke, voorzitter van CD&V, vindt het ten opzichte van zijn studententijd een vooruitgang dat hij de trein niet meer hoeft te nemen.

Citaat uit “Wat #DailyRacism en #WijOverdrijvenNiet mij leren”, De Morgen, 25 maart 2015.

Beste meneer Beke, ik ben acht jaar ouder dan u, ik heb ook in Leuven gestudeerd, ik zat ook op overvolle treinen. Ik heb nu een auto die ik regelmatig gebruik, maar ik ben ook nooit gestopt met het nemen van de trein. Meer nog, in bijna alle gevallen geniet ik van mijn treintijd.

Foto: Gent Sint-Pieters, 9 maart 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele. Het station Gent Sint-Pieters ondergaat een spectaculaire transformatie. Soms denk ik dat het allemaal een beetje te veel wordt, te duur, zo’n transformaties. Het station van Brugge is een stuk minder megalomaan aangepakt. Dat ging sneller en het resultaat is goed genoeg, vind ik. Niettemin: ik kijk ernaar uit Gent Sint-Pieters in die dure volle glorie te zullen kunnen aanschouwen. Ooit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: