Spring naar inhoud

Cijfers

De cijfers zijn verbijsterend. In 2012 waren er in België 7,2 verkeersdoden op 100.000 mensen. In Nederland 3,9; in Frankrijk 4,9; in Duitsland 4,3 en in het Verenigd Koninkrijk 3,5. Nemen we het gemiddelde van deze buurlanden, dan komen we uit op 4,2 verkeersdoden op 100.000. Het aantal verkeersdoden ligt in België dus 74 procent hoger dan in de buurlanden.

Paul De Grauwe rekent ons voor hoe slecht het met de cijfers gesteld is, als het op verkeersdoden in België aankomt. De Morgen, 14 april 2015. De hele column hier. Als je graag nog eens misselijk wordt moet je vervolgens ook de commentaren op die column lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: