Spring naar inhoud

Cover #1 Versperrend

Cover. Stoep. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Ooit, misschien, heel ooit misschien, komt het er van dat vanuit deze blog een boek ontstaat, natuurlijk met de titel ‘Te Voet in de Stad’. Deze nieuwe rubriek is een voorstudie op wat ooit, misschien, heel ooit misschien op de cover van dat boek te zien zal zijn.

Dit is mijn straat in Leuven. Niet veel mis mee. Parkeren doe je met de blauwe schijf, dus er is overdag bijna altijd parkeerplaats, wat voor onszelf maar meer nog voor bezoekers best wel aangenaam is. Het is een mooie straat ook, met aan de ene kant zeventien lindebomen, en aan de andere kant enkele bescheiden appartementsgebouwen en verschillende eengezinswoningen, ondermeer van Léon Dierickx (zie Dierickx-zee).

Vanuit het centrum van Leuven bekeken loopt de straat bergop, als het ware richting die toren daar, die je nog net kunt zien. Dat is het oude Kapucijnenklooster, nu in handen van de KU Leuven, die er iets in wil organiseren dat door de omwonenden maar matig gewaardeerd wordt. Maar we zien wel wat dat wordt.

Op de voorgrond een ergernisje: het gemak waarmee steeds opnieuw een stoep geblokkeerd wordt. Door geparkeerde wagens, door een te veel aan fietsen, door bouwmaterialen. Altijd met de gedachte: ach, het is maar voor even, ze lopen er wel omheen.

Dit wordt het zeker niet, als cover-foto. Het kan niet dat een cover-foto maar één aspect van ‘Te Voet in de Stad’ zou weergeven. Welke foto dan wel? Dat gaan we dus in rubriek ‘Cover’ uitzoeken.

Leuven, Arthur De Greefstraat, 13 maart 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: