Spring naar inhoud

Groundtext #24 Met de hand

Boodschappenlijstje. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Bizar lijstje, weeral, met nogal wat lastig ontcijferbare aankoopsuggesties. Leuk notitiepapier, dat alvast (zie je die zachte grijze kruisjes, die je anders alleen op nog te snijden drukwerk ziet?). Heeft deze persoon, dit koppel, dit gezin, behoefte aan ijs, aan koeken, of aan ijskoeken? Zalm, dat is duidelijk, tonijn ook, maar ‘vlees’ — eender wat? Verderop staat kip, dat is ook vlees overigens. En lees ik daar nu niet ‘speck’? En zelfs ‘Eend’?

(Wacht eens even: de zalm en het ‘vlees’ is bestemd voor carpaccio, niet?)

Daarnaast een aantal basics zoals suiker en zout, en niet te vergeten olijfolie. En dan die dodelijke combinaties chocoladesaus en afwaszeep, kruiden en handschuim! Of Martini Rood (wat ik volgens mij in mijn hele leven nog maar één keer heb gedronken) en Porto, en misschien ook (met een andere balpen toegevoegd) een of andere wijn.

Onderaan rechts, ten slotte, ook ‘Tessa’. Geen idee wat dat is. Met één s zou het nog plakband of zo kunnen zijn. En omdat bijna iedereen die Tesa gebruikt om te plakken of af te plakken die merknaam met dubbele ss uitspreekt, zou het nog wel kunnen kloppen dat hier plakband bedoeld wordt.

Ik zou wel even willen oproepen, beste mensen: schrijf toch eens wat duidelijker zeg!

Leuven, centrum, 10 maart 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: