Spring naar inhoud

Groundtext #47 Wie dit leest, is fantastisch

Fantastisch. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Met Groundtext #47 en #48 (zie aldaar) verschijnt hier op tevoetindestad iets uitzonderlijks. Het Groundtext-project is helemaal gericht op wat ik aan papiertjes op straat vind. De basisregel is, dat ik die papiertjes niet aanraak, ze alleen maar fotografeer. In principe gaat het altijd om papiertjes die door iemand op een of andere manier op de openbare weg achtergelaten zijn. Uit een zak gevallen, achteloos weggegooid, uit de papierbak gewaaid — dat soort dingen.

Dit is anders. Hier is iemand aan het werk die met de boodschap “Wie dit leest, is fantastisch” de aandacht van de voorbijganger wil trekken. In Groundtext #48 komen we ook te weten wie het is. Spannend. Trouw aan mijn basisregel heb ik dit papier niet opgeraapt. Nochtans is er duidelijk aan de achterkant iets te lezen, misschien staat er zelfs zoiets als ‘draai dit om’. Ook dat wordt in Groundtext #48 duidelijk — daar ga ik eindelijk eens oprapen, vastnemen, omdraaien.

Leuven, Redingenstraat, 8 augustus 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: