Spring naar inhoud

Groundtext #48 Het zou mijn dag opvrolijken, misschien de uwe OOK

Pak dit blad nu op. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Dus. Groundtext #48 heeft de opraap-primeur. Wat doe je namelijk als je een A5-je ziet liggen en er staat in grote letters “Pak dit blad NU op! (Ja, JIJ)”. En ook: “Draai het om. Lees! Alsjeblieeft??”

Enfin, ik doe graag wat mij gevraagd wordt, dus ik nam het papier op (niet nadat ik een foto nam uiteraard), en ik las ook de achterkant (zie onder). Wat blijkt? Een meisje van dertien heeft een vakantieproject: het leven van de mensen op de straat opvrolijken door berichten en tekeningen op de stoep achter te laten. Voorwaar een artistiek en sociaal project om u tegen te zeggen.

Hoe ze precies heet, waar ze woont, dat hoeven we allemaal niet te weten. Wel krijgen we een mailadres mee, waarlangs we met haar kunnen communiceren. Ze belooft de geïnteresseerde lezer enkele tekeningen door te sturen. Want ze tekent graag, en sommige van die tekeningen gooit ze uit haar raam. Geweldig. Het hoeft dus niet altijd een blog te zijn. Dit is fysiek, tastbaar, breekbaar. Ontroerend, eigenlijk.

Beste kunstenares, je hebt me inderdaad flink opgevrolijkt. Zeer bedankt!

Ok, ik heb het blaadje opgeraapt, gelezen, gefotografeerd, omgedraaid, gelezen, gefotografeerd. En teruggelegd, voor toekomstige opvrolijking!

Leuven, Schapenstraat, 8 augustus 2015, Foto’s Hendrik Elie Vanden Abeele

Beste persoon. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: