Spring naar inhoud

Plaatje

What a view. Brugge, Minnewater, 17 november 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele. Te Voet in de Stad

Een toeristisch plaatje, dat mag ook eens. Ergens tussen de twee torens op deze foto ben ik geboren, deze maand vijftig jaar geleden. Een beetje trots past wel, vind ik. De fabriekspijp die tegen de Onze-Lieve-Vrouwetoren lijkt aan te leunen is die van de brouwerij Henri Maes, officieel brouwerij De Halve Maan. Ja, die van de Straffe Hendrik en, tja, de Brugse Zot. Die brouwerij heeft het onwaarschijnlijke plan opgevat om tussen de brouwerij in de binnenstad en de bottelarij buiten de stad een ondergrondse bier-pijpleiding aan te leggen. Ik heb lange tijd gedacht dat dit een aprilgrap was, maar het is echt waar. En onlangs zijn ze er ook echt aan begonnen. Santé!

Brugge, Minnewater, 17 november 2015, Foto Elie Henri Vanden Abeele

1 antwoord »

  1. Je mag terecht fier zijn op je afkomst uit deze bijzondere, prachtige, wereldbekende stad! Ik heb ook zo’n chauvinist in huis en ik kan jullie enkel maar gelijk geven. Brugge staat tevens voor Bourgondisch, cultureel, ondernemend….. Leuven is er niets tegen…..academisch, dus saaier, maar ook wat multicultureler, maar nu op naar een bijzondere verjaardag! Join the club.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: