Spring naar inhoud

Plakkatief #14 3TU

Plakkatief #14. University of Twente. Koning Leopold I straat, 22 maart 2015. Te voet in de stad. Hendrik Vanden Abeele

Er zijn drie ‘technische’ universiteiten in Nederland. Eindhoven, Delft en Enschede. Alleen wordt die laatste Universiteit Twente genoemd. Naar de landstreek, niet naar de stad waar de universiteit sinds 1961 gevestigd is. De drie genoemde universiteiten opereren sinds enkele jaren als een federatie (schaalvergroting, weet je wel), onder de naam 3TU. Beetje gek, vind ik, zeker als je weet dat Universiteit Twente doorgaans UT afgekort wordt, en de derde TU van Nederland is.

Recent was vanuit de Delftse collega’s nog een nieuw ontwikkelde techniek Macro Röntgenfluorescentie Spectrometrie (MA-XRF) in het nieuws gekomen, omdat ze daarmee de verborgen bladzijden in laatmiddeleeuwse boekbanden leesbaar maakten. Hoera voor de TU’s!

En o ja: ‘racists not welcome’ — dat spreekt vanzelf.

Leuven, Koning Leopold I straat, 22 maart 2015, Foto Elie Henri Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: