Spring naar inhoud

Nicotiana #7 Camelius Dromedarius

Nicotiana #7 Camel. Leuven, Naamsestraat, 25 januari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Ah, als je Te Voet in de Stad volgt kom je soms nog eens iets te weten:

Camel gebruikt een mengeling van Turkse en Amerikaanse tabaksoorten. In Griekenland lag dat echter een beetje gevoelig, waardoor er daar een tijdlang op het pakje stond: ‘American & domestic blend’, in plaats van het elders gebruikte ‘Turkish & American blend’.

En nog: het dier dat op de Camel-pakjes staat afgebeeld is eigenlijk een dromedaris. In het Engels gebruikt men het onderscheid tussen kameel en dromedaris niet. In het Latijn heet de dromedaris overigens Camelius Dromedarius.

Drommels!

Leuven, Naamsestraat, 25 januari 2015, Foto Elius Henrius Vandius Abelius

PS O ja, roken is dodelijk. Maar als je het toch doet, dan heb je volgens mij even goede medische zorgen nodig als eenieder ander, aan dezelfde prijs. Er is een naar mijn bescheiden mening waanzinnige tendens aan de gang om iedereen die iets doet wat de eigen gezondheid zou kunnen schaden, zelf voor de kosten van eventueel daaruit voortvloeiende ziektes te laten opdraven. Op het eerste zicht, dus voor kortzichtige mensen, is dat misschien een goede oplossing (o ja want ‘niet met mijn belastinggeld hé, je hebt het zelf gezocht!’), maar als je erop doordenkt is het volgens mij krankzinnig en onhoudbaar, en onmenselijk. Ik vind er zelfs een fascistisch geurtje aan — maar mijn definitie van fascistisch is maar één van de vele.

(Het probleem van het gebruik/misbruik van het woord ‘fascisme’ en de verglijdende en in zekere zin verdwijnende betekenis ervan werd al aangestipt door George Orwell in 1944. “It will be seen that, as used, the word ‘Fascism’ is almost entirely meaningless. In conversation, of course, it is used even more wildly than in print. I have heard it applied to farmers, shopkeepers, Social Credit, corporal punishment, fox-hunting, bull-fighting, the 1922 Committee, the 1941 Committee, Kipling, Gandhi, Chiang Kai-Shek, homosexuality, Priestley’s broadcasts, Youth Hostels, astrology, women, dogs and I do not know what else.”)

:-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: