Spring naar inhoud

Groundtext #142 Een beetje een vervalsing

Groundtext #142 Asperges. Heverlee, Prins de Lignestraat, 24 mei 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele. Te Voet in de Stad

Grondregels van de Groundtext: op straat verloren gewaaide papiertjes fotograferen (niet oprapen of aanraken), en er moet handgeschreven tekst op staan, zonder herkenbare namen, adressen of andere persoonlijke gegevens. Met dit papiertje is het niet anders, maar er is een klein beetje een vervalsing aan de gang. Dit is namelijk een boodschappenlijstje dat ik fotografeerde op de zondagse markt in Heverlee, rechtstreeks in de mand van de mevrouw die aan het fruit- en groentenkraam van Bruyninckx (misschien het beste, misschien het duurste) aan het wachten was. Lichtjes onbetamelijk van me, maar ach, dat mag ook al eens. En naar de letter van de grondregels van de Groundtext alleen gezondigd op het vlak van ‘verloren gewaaid’ — maar dat kon nog komen, toch?

Asperges. In het rood.

Heverlee, Prins de Lignestraat, 24 mei 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abelé

PS Deze post had moeten verschijnen op 22 maart 2016, dag van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en een metrostation in Brussel. Toen verscheen hier iets anders in de plaats — iets wat meer toepasselijk en meer respectvol was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: