Spring naar inhoud

Machismo of iets anders

IMG_4870

Ik weet niet goed of ik het machismo moet noemen, of eerder dommigheid, of nog iets anders. Vorige zaterdag zag ik deze kerel (goed kijken rechtsboven, of anders detail op de andere foto hieronder) aan een renovatie-werf te Leuven drie verdiepingen hoog op een stelling staan, zonder bescherming voor of achter, zonder leuning. Doodleuk met emmers en toestanden in de weer. Ik weet zeker dat dit niet toegestaan is, en dat de baas hiervoor zware boetes kan krijgen. Maar die boetes interesseren mij niet: de mentaliteit zou moeten zijn dat je altijd jezelf en anderen maximaal beschermt tegen gevaarlijke of schadelijke situaties. Ik kan hier erg kwaad over worden, zoals ook over straatwerkers die lustig drilboren zonder oorbeschermers. En zo van dat domme gedoe. Dus ja, laat het ons maar dommigheid noemen.

IMG_4871

Leuven, Craenendonck, 16 april 2016, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: