Spring naar inhoud

God is liefde, geen reklame (sic)

Geen reclame. Leuven, Maria Theresiastraat, 28 december 2015. Te Voet in de Stad, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

In het archief van Te Voet in de Stad staan nog letterlijk duizenden foto’s op publicatie te wachten. Hoog tijd om dit zinloze maar prettige archief te activeren. Deze foto is inmiddels bijna vijf jaar oud — binnenkort zal ik eens checken of op dit adres in Leuven God nog steeds geen reklame (sic) wil, maar wel zijn liefde wil schenken. Ik schenk hier alvast mijn liefde voor de nutteloze foto, het verloren object, rondslingerdingen, hoe mensen hun huizen (niet) opmaken, straten en hun bewoners, straten en hun gebruikers, stickers en loze leuzen, geluiden en (on)vergetelijke views. En mijn allerfavoriet: het boodschappenlijstje, het handgeschreven papiertje op de grond. In deze laatste categorie verschenen hier al 261 voorbeelden. Een fractie van wat ik alleen al op dat punt nog aan materiaal liggen heb — en daar zitten schatjes bij! Hou dit plekje dus in het oog. En schenk jouw liefde door te ‘liken’, te abonneren, door te sturen, of gewoon, zonder verdere actie, van al dat zinloze te genieten.

Volgens mij ligt daar de zin van het leven: genieten van het zinloze. Een zinvolle bezigheid!

Geen reclame. Leuven, Maria Theresiastraat, 28 december 2015. Te Voet in de Stad, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: