Spring naar inhoud

Boozy #63 Jock & Broll

Booz #63 J&B. Leuven, Kardinaal Mercierlaan, 12 april 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele. Te Voet in de Stad

Van H&M weet je het, toch? Hennes & Mauritz. En P&C, dat ken je ook wel? Juist, Peek & Cloppenburg — ooit een grote keten, nu niet meer zo groot. Bij C&A wordt het voor de meeste mensen al wat moeilijker. Als je het wil weten: Clemens & August Brenninkmeijer. Maar waar staat J&B voor? Eerst antwoorden, dan verder lezen!

Justerini & Brooks. Die Justerini was oorspronkelijk Giustarini, een Italiaan die, verliefd op een zangeres, zijn hart en haar volgt, naar Londen. (Toevallig zullen later de kantoren van J&B tot twee keer toe schade ondervinden van een brand bij de buren — Her Majesty’s Theatre, toen een opera.) Justerini startte een firma samen met een zekere Johnson, die zijn deel later verkoopt aan Brooks, en zo werd Justerini & Brooks geboren. Ze zijn al hofleverancier voor Engelse koningen sinds 1761.

J&B staat volgens mij bij whisky-kenners niet zo hoog aangeschreven? Ik ken iemand die dit zijn ‘migraine-whisky’ noemt. Maar zou een leverancier het hof Broll mogen leveren? (Op de foto: een blikje J&B/Cola. Heb je dat al eens gedronken? Dat is echt brol hoor. Dus dit is een foto van waar het thuis hoort: bij/in/op de vuilbak.)

Booz #63 Jock & Broll. Leuven, Kardinaal Mercierlaan, 12 april 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele. Te Voet in de Stad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: