Spring naar inhoud

Plakkatief #29 Wakkere strijd, solidariteit

De tijd heeft eraan gevreten, aan de sticker en aan het raam. Aangezien in Zuid-Afrika de eerste ‘niet-raciale, democratische’ verkiezingen – de aanhalingstekens duiden op een zeker voorbehoud voor de terechtheid van die adjectieven – georganiseerd werden in 1994, neem ik aan dat deze sticker inmiddels minstens zo oud is, wellicht veel ouder. Goed spul, die lijm! Plakt goed! Blijft plakken!

Ik moet denken aan het mode-woord van de dag. ‘Woke’. Wat jammer dat het uit zovele monden als een scheldwoord komt. Aan de polemiek ga ik me nu en hier niet wagen, maar ik weet één ding heel zeker: we zijn niet wakker genoeg voor onrecht en onrechtvaardigheid in de wereld. We zijn niet bereid genoeg om onze solidariteit met onderdrukten te tonen. In taalgebruik, gedrag, reageren en communiceren kun je nooit woke genoeg zijn. Geloof de roepers niet: het zijn ‘bange blanke mannen’, van het soort dat in Zuid-Afrika te lang aan de macht was.

Plakkatief #29 Wakkere strijd, solidariteit. Lier, Kardinaal Cardijnstraat, 4 maart 2023. Te Voet in de Stad met Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: