Spring naar inhoud

Material Histories

Copyright Julie Anand

Copyright Julie Anand

De Amerikaanse kunstenares Julie Anand heeft al een tijdje een project lopen (‘Material Histories’), waarbij ze fotografische collages maakt van wat ze als voetganger op een bepaalde plek op aarde allemaal vindt — de facto op de grond neem ik aan. Ik citeer even wat ze er zelf over zegt: “These pictures record events of exploring public space on foot. Each walk becomes a collection of objects gathered from a particular explored place. As a walker-gatherer, I am childlike, measuring value in curiosity and storing it in a shoebox under the bed. I am like a bowerbird, seduced by a brightly colored speck and the glint in the corner of an eye. I am also street sweeper, curator, naturalist, and anthropologist of my own culture and time on these walks.” Meer info hier. De afbeelding? Julie Anand Medieval Town Square [2010] Slavonice,
Czech Republic,
 2010 Archival inkjet print, 37 x 44″. I kinda like it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: