Spring naar inhoud

Winkels open fietsers lopen

Fietsers lopen — Te Voet in de Stad  — Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Te voet in de stad is niet altijd makkelijk. Je moet tegen dat gemotoriseerd verkeer op — daarover zal hier later nog veel verschijnen — maar ook de relatie met fietsers ligt hier en daar moeilijk. In het algemeen heb ik de indruk dat fietsers zich in Nederlandse binnensteden (in vergelijking met Vlaamse steden) vriendelijker opstellen tegenover voetgangers met wie ze autovrije straten delen. Toch vond men dit opvallende sta-in-de-weg bord wel zinvol, daar aan de Pieterskerk-Choorsteeg te Leiden. Zijn de winkels open? Dan gaan de fietsers lopen — wij in Vlaanderen zouden ‘stappen’ zeggen. Overigens is dat het straatje waar je het best eet in Leiden, minstens wat prijs-kwaliteit aangaat. In die steeg is namelijk Café Brasserie Noroc gevestigd, een absolute aanrader. Bezoek het te voet, of eventueel met de fiets aan de hand…

Leiden, Pieterskerk-Choorsteeg, 15 oktober 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: