Spring naar inhoud

Groundtext #9 Call your Hairstylist

Hair Intrigue Seymour. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Intrigerend: een afsprakenkaartje van Hair Intrigue. Dit kapsalon, gerund door ene Kathy, is gevestigd in het Tri Town Plaza winkelcentrum aan de Derby Avenue in Seymour, Connecticut, Verenigde Staten. Het stadje is klein, 16.000 inwoners, en het ligt op de plek waar twee rivieren met poëtische namen samenvloeien: de Naugatuck en de Housatonic.

Transatlantisch dus, maar wat doet dit hier op straat in Leuven, België? Op het kaartje is in dikke, enthousiaste letters (let op de oversizede nullen) genoteerd wanneer onze afspraak is. Op vrijdag 3 juli, om 1 uur ’s middags. Is dat onze eerstvolgende afspraak? Op 3 juli, zodat we er goed uit zien op de nationale feestdag de dag nadien? Of is dit een kaartje dat al veel ouder is? De vorige derde juli op een vrijdag was in 2009. Hebben we dit kaartje al die tijd goed bijgehouden? Staat er misschien op de achterkant belangwekkende informatie? (Ik kan het niet weten, de reglementen van ‘Groundtext’ weerhouden me ervan dit kleinood te manipuleren.)

Nee, ik gok dat dit de afspraak is die een studente (denk ik) alvast maakte met het oog op er goed uit zien als ze na langere tijd in Europa zich opnieuw aan haar Amerikaanse familie zal laten zien op ‘the fourth of July’. Mogelijk heeft ze deze afspraak nog niet in haar agenda gezet, en als dat zo is, dan is het verlies van dit kaartje, dat hier in Leuven nu in de smeltende sneeuw ligt te verwateren, een verwekker van onrust. Dan zal onze studente doen wat Kathy van Hair Intrigue op haar facebook-pagina heeft gezet: “Keep Calm and Call your Hairstylist”.

Leuven, Parijsstraat, 24 januari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: