Spring naar inhoud

Leuvense Uplace

Uplace. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Neenee, Leuven krijgt geen Uplace — gelukkig. Er zijn wel een aantal Shopping Centers, zoals deze Leuven Shopping Center in de Diestsestraat. Als je vergane glorie wil snuiven, moet je daar zijn. Het is inmiddels een attractie op zich om daar eens rond te wandelen. De neergang van dit bescheiden winkelcentrum (een vijftiental winkelruimtes, denk ik) is al vele jaren aan de gang, maar werd nog enigszins uitgesteld door de aanwezigheid van een grote aquarium-winkel (siervissen, weet je wel) achteraan in het ‘complex’. Maar ook die winkel is nu verdwenen. Een bizarre sfeer heerst daar. Je kunt vooraan langs de Diestsestraat binnengaan, maar er zijn ook twee uitgangen achteraan, die op het Sint-Maartensdal uitlopen. Er is ook nog een parking met slagboom, er is nog een werkende ticketautomaat voor die parking. Van alle winkels is er nu nog ongeveer een kapper, een reisbureau en een ‘taverne’. De winkel aan de straatkant links gaat binnenkort verhuizen. Projectontwikkelaars verenigt u — maar hier misschien toch maar geen winkelcentrum zetten. Of misschien juist wel, maar dan met ‘beleveniswinkels’? 🙂

Leuven, Diestsestraat, 7 februari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: