Spring naar inhoud

Reminder

Dertig doet deugd. Te Voet in de Stad. Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Toen in de Stad Leuven zone 30 werd ingevoerd, nog maar in 2011, verschenen hier en daar in de stad deze borden. In de buitenwijken van de stad is de zone 30 nog recenter ingevoerd, vandaar dat er ook nu nog zo’n leuke tekening van de vrolijk-hoffelijke samenleving van automobilist en voetganger te vinden is. Helaas is de situatie van de voetganger er net op achteruit gegaan. Je moet namelijk voor het oversteken van de straat meer dan ooit op de hoffelijkheid van de autobestuurder rekenen, maar die heeft je doorgaans ‘niet zien staan’. Bij afwezigheid van zebrapaden heb je ook moeilijke situaties met het tegenliggend verkeer, als je dan al eens overgelaten wordt.

Over de verkeerssituatie in de zone 30 maakte de politie een info-brochure. Interessant en nuttig, maar het bevat voor de voetganger niet veel goed nieuws. In theorie loop je veiliger rond, in de praktijk gaat het er anders aan toe. Overigens lees je in die brochure ook dat, wanneer in een zone 30 een autobestuurder stopt om een voetganger over te laten, dat die voetganger dan op zijn/haar beurt voorrang moet verlenen aan een fietser. Merkwaardige situaties, als je het mij vraagt.

Lees hier meer over zone 30 en de zebrapaden.

Heverlee, Broekstraat, 29 januari 2015, Foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: